Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Kurt Hansen 70’år fernisering

27. oktober 2017 @ 14:00 - 19:00

Fernisering for Kurt Lilliendal Hansen 

(Se invitation som PDF)

Tid: Fredag d. 27. oktober- fra kl. 14 til 19
Hvor: Galleri Galschiøt, Banevænget 22, 5270 Odense N
Hvad: Min uundværlige makker igennem de sidste 23 år runder et af de skarpe hjørner. I den anledning vil jeg gerne invitere venner, forretningsforbindelser, middelalderfolk, tidligere kollegaer og andet godtfolk, der har lyst til at være med til at fejre Kurt på hans 70-års fødselsdag. Faktisk er han netop( d 26/10 ) blevet 71 år, men vi har udsat 70 år fejringen til i år pga et stor arbejdspres på værkstedet .

Værkstedet vil være vært med vin, øl, hornmusik og lidt til ganen.

Om Kurt: Kurt Lilliendal Hansen blev født i 1946 og voksede op i Odense. Han blev i 1968 uddannet som malersvend, men eventyrlysten førte ham til Australien, hvor han i 3 år ernærede sig som opalgraver i den australske ørken. Et liv som ikke lader de gamle guldgravere i Alaska noget efter. Men alting har sin tid og i 1972 tog Kurt tilbage til Danmark hvor han mødte den skønne sygeplejerske Vita, der skulle blive hans livsledsagerske.
Kurt ernærede sig som skibsbygger-sjakbajs på Lindø og senere som skovarbejder, men i 1978 fik han arbejde i Odense Kommune, som havde brug for en skovarbejder til at tumle nogle af deres besværlige unge. Som socialpædagog havde Kurt stor succes og han blev i ’84 leder af Odense Erhvervstræningsskole, hvor han var i 10 år til 1994.
Sideløbende havde Kurt sammen med Vita og deres to sønner dyrket deres interesse for middelalderen og han var et drivende medlem i middelalderforeningen ’Scramasax’. Det var også i den forbindelse, at Kurt have sin debut som skuespiller i egnsteatret ’Drabet på Knud den Hellige’, hvor han spillede Kong Knud.
I 1993 havde Kurt fået nok af chefstolen i Odense kommune, der ikke kunne give nok næring til hans eventyrlyst. Jeg havde kendt Kurt siden 70-erne og vi var til samme nytårsfest. Vi kom tilfældigvis til at sidde ved siden af hinanden. Jeg havde brug for en fast makker og Kurt havde lyst til at prøve kræfter med smykker, bronzestøbning, kunst og vilde happenings, så vi besluttede at han skulle starte som leder af mit værkstedet få måneder efter. Det siger noget om Kurts risikovillighed at han havde mod til at droppe et vellønnet job i Odense Kommune for at blive værkstedsleder hos en vild kunstner.
Kurt styrer alle aktiviteterne på værkstedet med en blid og nænsom hånd. Når problemerne tårner sig op, fordi jeg har sat for mange og umulige projekter i søen, tager Kurt sin problemløser-kappe på og løser problemerne på den mest snedige og kreative måde. Alle som værkstedet har arbejdet sammen med de sidste 23 år nærer stor respekt for Kurt, og mange af mine kunstner-kollegaer vil give deres højre arm for en makker som ham.
Kurt er jo blevet folkepensionist men han har heldigvis valgt at arbejde videre, dog på lettere nedsat tid. Det er jeg meget taknemmelig for, jeg kan faktisk ikke overskue hvad jeg skulle gøre uden ham.
Jeg håber at du/I vil komme og være med til at fejre Kurts 70-års (71) fødselsdag.
Venlige hilsner Jens Galschiøt
En kavalkade af kurtfoto kan ses på Internettet på : www.aidoh.dk/kurt

Detaljer

Dato:
27. oktober 2017
Tidspunkt:
14:00 - 19:00